Buitenplaats van Stuyvesandte ligt centraal in Nederland, op een uur rijden van de Randstad. De locatie zelf ligt in het buitengebied van Kootwijk, op loopafstand van het Kootwijkerzand. In de omgeving liggen dorpen als Voorthuizen, Kootwijkerbroek en Garderen. Op wat grotere afstand liggen met de klok mee Harderwijk, Apeldoorn, Arnhem en Amersfoort.

Vanaf de Buitenplaats bent u in 5 minuten op de snelweg A1, van Amsterdam naar Oldenzaal. Als u wilt wonen in de rust van de Veluwe en werken in de drukte van bijvoorbeeld de Randstad, dan is Buitenplaats van Stuyvesandte de ideale uitvalsbasis voor u.

Paalhoeveweg
De Paalhoeveweg loopt over Buitenplaats van Stuyvesandte. De kavels liggen aan weerszijde van de Paalhoeveweg. Kavel 13 ontsluit rechtstreek op de Kerkendelweg. Kenmerkend is de aanwezigheid van het oude erf met zijn bomen centraal op de locatie. Vanaf de Paalhoeveweg loopt u zo naar het Kootwijkerzand.

Paardenliefhebbers
Voor de paardenliefhebbers is Buitenplaats van Stuyvesandte helemaal ideaal. Onderdeel van de buitenplaats is een paardenrijbak. Wilt u eropuit met uw paard? Het Kootwijkerzand ligt hemelsbreed op 400 m. Hier kunt u uw paard de sporen geven en genieten van de prachtige natuur, frisse lucht en omgeving.

Kootwijkerzand – grootste stuifzandgebied van West-Europa
Het Kootwijkerzand een trekpleister van formaat. Dit stuifzandgebied – het grootste van West-Europa -  is ontstaan door een te intensief gebruik van de landbouwgrond. Daardoor verdween de natuurlijke begroeiing en kwam het dekzand vrij te liggen. Nu is het een natuurreservaat van 700 ha waar vele bijzondere planten en dieren leven. Een uniek gebied waar je in alle rust kunt wandelen en fietsen.